LOCATIE

Het SEOHS 2018 vindt plaats in Rotterdam.

WEB_gebouw_groen.png

Rotterdam is een dynamische stad waarin 176 culturen hun thuis vinden en een veelvoud hiervan aan ideeën en meningen. Altijd in beweging en vaak voorloper op de landelijke tendens, zowel op het gebied van politiek als op het gebied van food, architectuur, kunst en cultuur. Arminius staat midden in deze diverse stad, zowel letterlijk als figuurlijk. Met hun missie de hartslag van de stad en haar bevolking aan te voelen en te vertalen naar een publiek gesprek, signaleert Arminius maatschappelijke ontwikkelingen op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Een perfect uitvalsbasis voor het SEOHS 2018.

Het kerkgebouw is vernoemd naar de grondlegger van het Remonstrantse geloof: Jacob Hermansz van Oudewater (1560-1609). Jacob Arminius wilde met zijn denken een brug slaan tussen het reformatorische gedachtegoed van Calvijn en het Bijbelse humanisme van Erasmus. Ondanks de aanvankelijke tegenwerking werd hij de wegbereider van een vorm van christendom, waarin rede, vrijheid en verdraagzaamheid bepalende factoren zijn geworden.

Voor het congres zal de grote centrale ruimte worden aangekleed voor de plenaire sessie, met ruimte voor poster exposities en ontmoetingen met de sponsoren. Tevens is er een prachtige ruimte beschikbaar voor onze parallel sessies. 

images.png
stichting-arminius-museumpark-3-rotterdam.jpg

Museumpark 3  

| 3015 CB Rotterdam

 

Openbaar Vervoer

  • Vanaf Centraal Station loopt u de Westersingel af, totdat u aan de rechterkant Arminius ziet liggen (circa 15 minuten lopen).
  • RET bus 32 Halte Eendrachtsplein, Breitnerstraat
  • RET bus 44 Halte Wytemaweg
  • tramlijn 4 Halte Eendrachtsplein
  • tramlijn 7 Halte Witte de Withstraat
  • metro A, B en C Halte Eendrachtsplein

Routebeschrijving auto

Let op: Van 3 juli 2017 tot de zomer van 2019 is de Maastunnel van noord naar zuid gesloten vanwege renovatiewerkzaamheden. De tunnel blijft van zuid naar noord wel open

Parkeren

Voor de deur zijn enkele parkeerplaatsen, waaronder twee invalide parkeerplaatsen. Hou er rekening mee dat het in het centrum van Rotterdam het overal betaald parkeren is (kentekenparkeren).  Schuin tegenover het gebouw bevindt zich Parkeergarage Museumpark met voldoende parkeerplekken. Een aantal uur parkeren kan heel voordelig via speciale parkeerkaarten van de Gemeente Rotterdam. Bestel deze kaarten via Parkeren in Rotterdam.